מה אוכלים הארונות לארוחת בוקר? למה היבשתן אוהב קלקר ואיך זה שלא כל הציקלידים הם באמת דגים טורפים? בין אם אתם מגדלים חובבים וותיקים ובין אם מתחילים – לפניכם חמשת דגי הנוי המומלצים לגידול באקווריום מים מתוקים בישראל.
הם לא מתחבבים על כלל הדגים, יש להם דרישות שונות אבל לראות אותם משכשכים בהנאה וברוגע בתוך אקווריום נאה ועתיר צמחייה, זה סיפוק עצום בפני עצמו. אנשים רבים שמאמצים לעצמם את התחביב למדו היטב לזהות מה אסור ומותר בגידול דגי נוי שונים ואם תהיתם אילו דגים לאקווריום הם הטובים והנוחים (וגם המעניינים) ביותר לגידול, צפו ברשימה הבאה.
דגי נוי מומלצים ואהובים לגידול בישראל
דג ארואנה – דג הדרקון היפהפה הוא בחירה מושלמת לכל מי שרוצה דגים גדולים ויפים וכל חנות דגי נוי סביר שתמצאו אותו. הזן הכסוף שמגיע מהאמזונס נוהג לקפוץ החוצה כדי להשיג חרקים ואפילו יונקים קטנים ולכן כדאי מאוד שתשמרו על מכסה האקווריום סגור. הם יכולים ללמוד לאכול מזון יבש מכף היד וישמחו שלא תפגישו אותם עם אחרים. הם מתפתחים הכי טוב לבדם ואילו דגי נוי אחרים יהפכו לארוחה. הארוונה מייצרת פסולת רבה ומצריכה החלפה של 25%-30% מכמות המים פעם-פעמיים בשבוע.
רמירז – הצבעוניים והמרשימים בעלי הסנפירים הבולטים הם סוג מסוים של ציקליד, עם רגישות גבוהה לתנאי המים ולכן זקוקים לכניסה פנימה רק בתנאי שהאקווריום יציב ומבוסס, עם מים נקיים וכימיה יציבה (אתגר לא קטן לחובבי הגידול). רמירז הוא דג שקט ועדין שחי בקבוצה ולכן ישמח לחברים מסוגו באקווריום ואפשר גם עם דגים קטנים. הוא ניזון מחסרי חוליות ורפש שמצוי בקרקעית וכדאי לפזר לו גרגירי מזון שיוכל לחפש ולאכול. בנוסף, כדאי להוסיף צמחיה סבוכה ושורשי עצים בהם הוא יכול להסתתר ולהתאקלם מהר יותר.
דג יבשתן – נהנה גם ממחיה מחוץ למים למשך זמן רב וגם מחיי הביצה ולכן זקוק למקומות מסתור וגם לגישה מעל המים. הניחו לו פיסת קלקר או צמח צף שיוכל לטפס עליו, מסלעה וחלוקים למחבוא. סגרו את האקווריום כדי שלא יקפוץ החוצה. היבשתן הוא דג אגרסיבי ולכן יש לשכן רק עם בני מינו. הוא ישמח לקבל תולעים, חרקים ושבלולים, אם כי ניתן להרגילו לאוכל יבש.
דמסוני – דג נוי נפוץ ואהוב אצלנו ובעולם. הוא קטנטן (עד 7-8 ס"מ) וניתן לגדל אותו באקווריום בעל נפח קטן, מומלץ עם מסלעה שתזכיר לו את אזורי המחייה הטבעיים. בשבי הוא מציק לאחרים וגם לגדולים ממנו ולכן יש לשכן עם דגים בגודל דומה או כאלה שמגיעים מאזור המחייה שלו (אגם מלאווי). הוא ניזון מאצות ושיירי צמחים אבל יאהב אתכם יותר גם עם מנה בשרית פעם בשבוע.
ציקלידים – משפחה גדולה ומגוונת שלא כוללת רק דגים טורפים כפי שטוען המיתוס. למרות זאת הם כן תוקפים והורגים אחרים ושומרים בקנאות על הטריטוריה. הם מתרגלים מהר מאוד לחיי האקווריום ומומלץ לקבל טיפים לגידול מדויק בהתאם לזן הציקליד שתבחרו.