בין אם אתם מנוסים בגידול דגים ובין אם לאו, סביר שאתם מבינים את מידת חשיבותה של שמירה על אקווריום תקין וגם נקי. מים עכורים באקווריום הם סימן לצורך בניקיונו ומוטב שלא להמתין עם כך ולדאוג לבצע את הניקוי הנדרש. איך מונעים מים עכורים ובכלל, מה עושים כשמזהים מים כאלה באקווריום של הדגים? הנה, התשובה.
מתחילים במבצע הניקיון
נכון, דגים הם חית מחמד, ובייחוד בהשוואה לכלבים ולחתולים, שאיננה דורשת תשומת לב רבה וגם מטלות יוצאות דופן על מנת ליצור לה סביבה ראויה. יחד עם זאת, חשוב לזכור, שלמרות שמדובר בתחזוקה פשוטה ולא תדירה, היא זו העושה את ההבדל בין דגים שטוב להם לדגים שלא. כדי להבטיח את אריכות חייהם של הדגים וגם את איכות חייהם, יש לשמור על אקווריום נקי. כאשר מבחינים במים עכורים באקווריום, זה הזמן לקפל שרוולים ולהתחיל במשימת הניקיון. את הדבר מומלץ לעשות בין אחת לשבוע לאחת לחודש (תלוי בסוג הדגים וגם באקווריום עצמו) וחשוב לפעול נכונה כדי להבטיח את התוצאה הרצויה.
יצירת תנאים אופטימליים לדגים
גיליתם מים עכורים באקווריום של הדגים שלכם? עליכם להחליף את המים שבו. מומלץ מאד שלא להחליף את כל המים וגם לא לעשות זאת בבת אחת, כי אם שליש מהם. החלפת כל כמות המים עשויה לגרום למשבר לדגים בשל שינוי סביבת החיים שלהם באופן קיצוני. מים חדשים יהיו בעלי טמפרטורה שונה וגם בעלי הרכב שונה, והדבר פחות מומלץ וכדאי לדגים. ערבובם עם מים נקיים מאפשרת להם להתרענן מצד אחד וליהנות ממים נקיים יותר, אך מבלי שיידרשו להתמודד עם תנאים חדשים ופחות מוכרים. במהלך הניקיון אפשר להשאיר את הדגים במים, או אם מחליטים להוציאם, להעבירם יחד עם חלק מהמים שבהם הם שוחים.
אחת הדרכים למנוע מים עכורים באקווריום היא הקפדה על ניקוי יסודי של ציוד לאקווריום וניקוי הפילטרים שבו, המשאבות ואפילו הקישוטים יעזור לשמור על מים נקיים וימנע היווצרות של לכלוך ועכירות לא רצויה. אם יש באקווריום צמחי מים אמיתיים, אין להוציאם כדי שלא לפגוע בצמיחתם. אם יש באקווריום צמחים מלאכותיים, אפשר להוציא אותם ולשטוף אותם תחת ברז המים. את החצץ ואת הרפש שהצטבר באקווריום, שהוא עצמו גם גורם לעכירות המים, כדאי לנקות באמצעות מכשיר מיוחד ששואב את הרפש אך איננו שואב את החצץ. בכל מקרה, מומלץ לפעול בהתאם, תוך התייחסות מלאה לסוג האקווריום וכמובן גם לדגים, שחיים בו.